Συστατικά:
- ½ φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού ή άλλο ψιλό αλεύρι
- 1-2 κουταλιές της σούπας αλάτι (για να διατηρηθεί περισσότερο)
- Νερό
Φυσικά χρώματα
- Κόκκινο: ο χυμός από μαγειρεμένο κόκκινο λάχανο
- Κίτρινο: χυμός καρότου
- Μπλε: χυμός κερασιού ή παντζαριού
- Πράσινο: σπανάκι (αλέστε τα φύλλα σε γουδί και γουδοχέρι για να βγει ο χυμός)
Εναλλακτικά, φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη ασφαλή χρωστική τροφίμων.
Πώς ανακατεύω τις δαχτυλομπογιές;
- Ανακατέψτε το αλεύρι (π.χ. άμυλο καλαμποκιού), το αλάτι και το νερό μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο υγρό.
- Διαλύστε τους σβόλους ανακατεύοντας (ή ανακινώντας σε ένα βάζο ή δοχείο).
- Προσθέστε χυμό (ή χρώμα τροφίμων) μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό χρώμα.
Καλή διασκέδαση!